Gewichtsconsulent Sneek

Gewichtsconsulent
Samen met Sonja Bakker volgde ik de cursus gewichtsconsulent, om daarna aan de slag te gaan om mensen te begeleiden die met gewichtsproblemen zitten. Ik maak me in toenemende mate zorgen om de gezondheid, het overgewicht en de manier van afvallen van de Nederlanders. De meeste van ons worden namelijk steeds zwaarder en nemen in toenemende mate zijn of haar toevlucht tot crash diëten.

Ik werk alweer vele jaren als gewichtsconsulent. En gedurende deze tijd kwamen er veel mensen over de vloer die met het zelfde probleem kampten. Nu begeleidt ik mensen individueel en in groepsverband.

Wil je graag van je gewichtsproblemen af. Ik wil je graag helpen. Ik begeleidt mensen met gewichtsproblemen door middel van goede voeding, volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad en het Nederlandse Voedingscentrum. Ik ben geschoold in de voedingsleer en orthomoleculaire voedingsleer en help mensen met het verantwoord afvallen of aankomen. Door het adviseren van een nieuw eetpatroon en leefstijl wordt het doel (een gezond gewicht) bereikt. Ik maak veelal gebruik van verschillende leef en voedingsmethoden, maar ook van verschillende coaching methoden om mijn cliënten positief te motiveren. En om te zien wat bij mijn cliënt past. Ook om meer te gaan bewegen of te gaan sporten.

Overgewicht is een steeds groter probleem aan het worden. Het aantal mensen met overgewicht neemt namelijk nog steeds toe. Als gewichtsconsulent kan ik mijn cliënten begeleiden naar een gezond gewicht. Ik weet immers dat naast gezonde voeding ook voldoende beweging van belang is.

Ik ben aangesloten bij de Overkoepelende organisatie voor gewichtsconsulenten.

Waarom de BGN-gewichtsconsulent?
Iedere BGN-gewichtsconsulent:
• is in het bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent van één van de geaccrediteerde opleidingen;
• volgt regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied;
• begeleidt cliënten volgens het BGN-behandelprotocol;
• volgt bij een geschil de BGN-klachtenprocedure;
• verkoopt géén maaltijdvervangers of afslankproducten.

De beroepsnaam gewichtsconsulent is niet beschermd. Dat betekent dat iedereen die dat wil, zich gewichtsconsulent mag noemen. De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland biedt informatie waar u een erkend BGN-gewichtsconsulent kunt vinden.

 

 • Tarieven

  Gewichts- voedingsadvies
  Intake (1 uur)€ 72,50
  Consult (20 min)€ 24,50
  Personal Training
  1 op 1 (1 uur)€ 52,50
  1 op 2 (1 uur)€ 32,50
  Sportief wandelen
  10 lessen x 1 uur (prijs per uur)€ 30,-
  Nordic Walking
  6 lessen x een uur (prijs per uur)€ 52,50
  10 lessen x een uur (prijs per uur)€ 50,-
  Aerobic
  10 lessen x een uur (prijs per uur)€ 50,-
  Lifestyle Coach
  Centering MS€ 14,95
  Lifestyle Coach (prijs per 1/2 uur)€ 32,50
  Stress Counseling
  Stress Counseling€ 75,-

  Ik wil mij opgeven!

Ik heb het contact met Esther altijd als zeer prettig ervaren. Ze heeft mij geadviseerd in het gebruiken van juiste voeding voor mijn volleybaltrainingen en wedstrijden.
Rienk Doevendans