Sportief wandelen

Sportief wandelen

Sporief wandelen omgeving Sneek

Sportief Wandelen is duidelijk anders dan een stukje wandelen. Het is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het net iets meer dan het ‘gewone wandelen’.
Sportief Wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo rond de 5 tot 7 kilometer per uur. Er moet nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren. De gemiddelde wandelgroep bestaat uit ongeveer 10-15 personen. Het trainen met elkaar is gezellig en is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie.

Sportief wandelen SneekDe trainingen duren ongeveer 1 uur en zijn zeer gevarieerd. Een warming-up om de spieren los te maken, een stuk stevig doorwandelen, oefeningen met tempowisselingen en tenslotte even uitlopen en goed rekken. Het bijzondere is dat alle trainingsvormen zoals warming-up en cooling-down, duur- en intervaltraining toegepast worden. Als Begeleider Sportief Wandelen geef ik tijdens de trainingen technische aanwijzingen over looptechniek en lichaamshouding. Dit is even wennen want de wandelsport kent niet zoveel trainers of begeleiders. Door een verantwoorde opbouw is de kans op blessures gering. Met name geschikt voor mensen die lange tijd niet gesport hebben en voor mensen met gezondheidsklachten. Doordat Sportief wandelen zeer laagdrempelig is, wandelen is namelijk een makkelijke natuurlijke beweging, is het voor deze groep mensen zeer geschikt. Dat er voor mensen met gezondheidsklachten veel mogelijk is, kunt u lezen in het hoofdstukje Gezondheidsklachten.

Sportief wandelen logoOok voor fitte mensen is Sportief Wandelen een uitstekende vorm van bewegen. Zij kunnen flink aan hun trekken komen bij een pittige training, door een aantal verzwarende elementen in te bouwen.

Wandelen en dus ook Sportief Wandelen kan altijd en overal. Het is een activiteit zonder drempels. Het enige dat u nodig heeft zijn goede wandelschoenen. U draagt bij voorkeur kleding die gemakkelijk en comfortabel zit.
Bij zeer extreme weersomstandigheden wordt er niet getraind. Dit kan zijn bij ijzel of hevige regenval die gepaard gaat met veel wind.

Ik wil mij opgeven!

 • Tarieven

  Gewichts- voedingsadvies
  Intake (1 uur)€ 72,50
  Consult (20 min)€ 24,50
  Personal Training
  1 op 1 (1 uur)€ 52,50
  1 op 2 (1 uur)€ 32,50
  Sportief wandelen
  10 lessen x 1 uur (prijs per uur)€ 30,-
  Nordic Walking
  6 lessen x een uur (prijs per uur)€ 52,50
  10 lessen x een uur (prijs per uur)€ 50,-
  Aerobic
  10 lessen x een uur (prijs per uur)€ 50,-
  Lifestyle Coach
  Centering MS€ 14,95
  Lifestyle Coach (prijs per 1/2 uur)€ 32,50
  Stress Counseling
  Stress Counseling€ 75,-

  Ik wil mij opgeven!

Ik heb het contact met Esther altijd als zeer prettig ervaren. Ze heeft mij geadviseerd in het gebruiken van juiste voeding voor mijn volleybaltrainingen en wedstrijden.
Rienk Doevendans