Nordic Walking

Nordic walking

Nordic Walking omgeving Sneek

Nordic Walking (lopen met stokken) is een intensieve manier om je lichaam te trainen tijdens het lopen. Door het gebruik van de juiste techniek en goede stokken kunnen de conditie en het uithoudingsvermogen sterk worden verbeterd.

Nordic Walking SneekNordic Walking als sport vindt zijn oorsprong in Finland. Hier wordt sinds het begin van de twintigste eeuw gedurende de zomer het “lopen met stokken” als trainingsvorm voor het langlaufen gebruikt. Als we verder de geschiedenis induiken, zien we in de oudheid de herders en pelgrims al met één of twee stokken lopen op moeilijk begaanbaar terrein. Zij gebruikten de stokken toen weliswaar niet voor de conditie, maar eerder voor de stabiliteit. Ontlasting van de gewrichten lag aan de basis van het lopen met stokken en wordt heden ten dage door de Nordic Walkers als zodanig herkend.

Het succes van Nordic Walking is wellicht te danken aan het feit dat de sport voor iedereen geschikt is. Het is een veilige en plezierige sport, waarbij jong en oud op een gemakkelijke en leuke manier kan genieten van een gezonde en actieve levensstijl. Doordat je tijdens het lopen minder snel in de gaten hebt dat je intensief aan het sporten bent (zowel mentaal als fysiek), werkt Nordic Walking voor veel mensen verslavend. Nordic Walkers maken meer gebruik van hun schouders en bovenarmspieren.

Het is belangrijk dat Nordic Walking met de juiste techniek wordt uitgevoerd. Niet alleen voorkomt dit blessures, maar bij een juist uitgevoerde techniek wordt een zo’n hoog mogelijk rendement uit de inspanning behaald. Een trainingsvorm om voldoende coördinatie en spierkracht van het bovenlichaam te ontwikkelen.

Nordic Walking is een zeer laagdrempelig, maar ook een zeer sportieve buitensport. Het is inmiddels een zeer gewaardeerd trainingsconcept. Nordic Walking is een vorm van Sportief Wandelen waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal ontwikkelde wandelstokken. Deze manier van bewegen is uiterst effectief en aan te bevelen voor jong en oud, ongeacht het conditieniveau.

Nordic Walking SneekNordic Walking als logisch verlengstuk van wandelen
Gewoon gaan lopen met stokken is simpel. Maar voor echt leren Nordic Walken, met de juiste techniek, het goede ritme en het juiste effect, is wel degelijk les nodig! Als gecertificeerde instructeurs kan ik u in 6-8 lessen de correcte Nordic Walking techniek aan leren.

Als instructeur volg ik regelmatig bijscholingen op gebied van Nordic Walking. Verder zijn wij getraind in het veilig en verantwoord aanleren van Nordic Walking bij patiëntengroepen als hartpatiënten, diabetes mellitus, artrose, reuma, fibromyalgie en COPD.

Nordic Walking poles
Een stok voor Nordic Walking moet zo lang zijn dat hij recht naar beneden wijst wanneer je hem vastpakt en in elk geval niet hoger is dan een hoek van 90 graden met de elleboog. De pole heeft enkele belangrijke verschillen met de wandelstok:

• De voet (schoen) van de pole is schuin geplaatst (bij de wandelstok recht).

• De handlussen zijn breder en worden op een bepaalde manier met klittenband om de pols bevestigd (bij de wandelstok zijn het vaak gewone smalle lussen).

Ik wil mij opgeven!

 • Tarieven

  Gewichts- voedingsadvies
  Intake (1 uur)€ 72,50
  Consult (20 min)€ 24,50
  Personal Training
  1 op 1 (1 uur)€ 52,50
  1 op 2 (1 uur)€ 32,50
  Sportief wandelen
  10 lessen x 1 uur (prijs per uur)€ 30,-
  Nordic Walking
  6 lessen x een uur (prijs per uur)€ 52,50
  10 lessen x een uur (prijs per uur)€ 50,-
  Aerobic
  10 lessen x een uur (prijs per uur)€ 50,-
  Lifestyle Coach
  Centering MS€ 14,95
  Lifestyle Coach (prijs per 1/2 uur)€ 32,50
  Stress Counseling
  Stress Counseling€ 75,-

  Ik wil mij opgeven!

Ik heb het contact met Esther altijd als zeer prettig ervaren. Ze heeft mij geadviseerd in het gebruiken van juiste voeding voor mijn volleybaltrainingen en wedstrijden.
Rienk Doevendans